#espaisesportius

Un tema important que sempre pense que s’ha de tractar és el de les instal·lacions esportives en la nostra ciutat. Fent un resum de les coses que tenim podem dir que hi han 4 poliesportius multiusos, 3 piscines (una d’ella descoberta), així com 3 camps de futbol, si no recorde jo mal (estem parlant sols de recintes municipals) que conformen els espais esportius disponibles per a que particulars i clubs puguen pràcticar l’activitat física que vullguen de manera ordenada.

Per altra banda devem de vore que les instal·lacions esportives de la nostra ciutat, més de 65.000 persones, son espais (microespais) on la capacitat és mínima. Pense que és necessàri repensar aquest concepte per tal de poder aportar solucions, des d’allò públic, a les necessitats dels Clubs en el nostre municipi.

Anem a partir d’un model com és el cas de l’italià on els camps de fútbol solen ser propietats de les ciutats, els anomenats Comunale, i aquestes les fiquen en mans dels clubs per tal de que puguen jugar en les diferents lligues, Serie A inclossa, i que els clubs puguen competir i dur el nom de les seues ciutats cap endavant. Açò és important ja que un exemple clar es que la Juventus de Turin fins fa 2 anys no tenia un Estadi propi, i el va tindre per tal de poder-lo explotar econòmicament, i ha passat més de 100 anys en un estadi municipal en Serie A i guanyt una Champions.

Si existeix un mòdel on les entitats públiques fomenten tindre espais esportius de qualitat i aquests siguen explotats els dies de partit per cada club, per exemple com el Milàn i l’Inter on comparteixen estadi i inclus li diuen de noms diferents San siro i Guiseppe Meazza, per a que puguen tindre un rendiment econòmic amb les publicitats i/o venda d’entrades per a poder vore l’espectacle esportiu.

Arribat a aquest moment podriem definir també que existeixen 2 actors bàsics Ajuntament (i els seu departament d’esports) i els Clubs, i entre ells s’han de ficar d’acord per a poder reformar, construir o readaptar les instal·lacions actuals i noves per tal de poder adaptar-les a les necessitats de cada club i categoria (sempre mirant a poder avançar, no fer projectes de ‘mínims’ si no apostant per que cada club puga estar en categories superiors) per a que no tinguen cap problema a l’hora de competir.

Que guanya l’Ajuntament? Doncs valor de ciutat. L’esport fa que les ciutats guanyen valors molt important i si hi han instal·lacions bones on els xiquets i xiquetes de les bases ens vegen reflectits podrem tindre equips en categories inferiors en quantitat i poder apostar per fer equips de club, jugadors de clubs i gent que gaudisca de l’esport d’èlit o semièlit en la nostra ciutat.

En definitiva, cal repensar les instal·lacions esportives de la ciutat per a coordinar-les de manera sostenible i poder apropar l’esport al gran públic.

Juguem?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *