Igual aquest article és podria haver fet en un altra data. Però aprofitem l’ascens del Saguntino per sembrar un debat. Comencem per donar l’enhorabona i dir, ahir em va llevar les paraules Quico Fernández, que en aquest ascens s’ha de recordar als jugadors, socis i directius que ja no estan. També vaig gastar per a la celebració per ser campions se Tercera i on deia que “Hui ha sigut un dia emocionant per als jugadors, actual directiva i afició. A mi la veritat que quan m’he emocionat a sigut a vore a la gent major de Sagunt amb llàgrimes en la cara celebrant una cosa única en la seua vida, m’he emocionat al vore a JJ, a Moros (a tota la família) i a Vicent Llovell he pensat son pare estaria emocionadíssim. Una comunió perfecta club, afició i ciutat.” També l’ascens de les xiques del Biensa CF a primera autonómica i com Blas, Sergio, Pepe i companyia s’ho curren al club. O com vore a Charlie quan el Club Balonmano Puerto de Sagunto aconsegueix la permanència, o com les juvenils del Balonmano Morvedre queden subcampiones de sector i vore l’alegria d’Alegria. Això és fer ciutat.
La gestió esportiva local és actualment un fenomen transversal que combina aspectes del municipi ben diversos: alguns de caire més social (apropar l’esport a tota la població, garantir l’accés a la pràctica esportiva de tots els col·lectius, etc.) i d’altres de caire pressupostari (que un esdeveniment esportiu no supose pèrdues per al municipi, per exemple).
Però quina és la dimensió econòmica de l’esport a nivell local? Cal valorar la dimensió econòmica de l’esport a nivell local avaluant també l’efecte que l’esport i altres sectors relacionats com el turisme, l’educació, el comerç… en definitiva cal mesurar la importància econòmica i ocupacional de l’esport, així com per destacar el pes de les polítiques esportives en els pressupostos municipals, facilitant el procés de presa de decisions, planificació i gestió de l’esport local.
L’aposta per un model esportiu integrador que fomente tant l’esport federat com l’escolar, el de lleure i el saludable, la col·laboració creixent entre Ajuntament i entitats i clubs amb models de cogestió d’equipaments i la necessitat de mantenir, millorar i recuperar les actuals infraestructures en un moment de dificultats econòmiques per fer grans inversions