La veritat que em fot bastant que els membres del Partit Popular ens ningunegen en les comissions tractant-nos per bojos i que després apliquen les propostes que els anem fent a les comissions després de tildar-les per ximpleries.
Per altra banda des de l’any passat existeix una ordenança de serveis electrònics de l’Ajuntament de Sagunt la qual s’ha de complir, i pareix que els membres del Partit Popular no entenen això de fer cumplir les normes o cumplir-les. Mirem a vore que diu l’ordenanaça en quant als instruments per a desenvolupar-la
a. Es crearà una Comissió d’Obertura de Dades (OpenData) de l’Ajuntament de
Sagunt, que tindrà la responsabilitat de definir i supervisar la iniciativa d’obertura de dades a l’Ajuntament de Sagunt.
La Comissió també serà l’encarregada de transmetre a la resta de l’Ajuntament aquesta
nova visió de la gestió de les dades públiques: explicacions, motivacions, beneficis, implicacions, etc., i de treballar amb els diferents departaments de l’organització per a l’obertura de les seues dades públiques explicant i formant adequadament les persones responsables de les dades perquè es puguen sumar amb facilitat a aquesta iniciativa.
A més, aquesta Comissió també controlarà l’ús del projecte mitjançant un sistema de mètriques que permeta en l’Ajuntament conèixer la utilització de les dades públiques obertes i li servirà com a indicador de l’èxit de la iniciativa.
b. S’implementarà un portal OpenData dins de la web municipal de l’Ajuntament de Sagunt per a accedir a les dades públiques i facilitar el procés de reutilització d’aquesta informació. Aquest portal serà el lloc preferent per a publicar dades obertes de l’Ajuntament de Sagunt per a facilitar als usuaris la cerca d’aquesta informació i augmentar l’eficiència
del procés.
Açò no m’ho invente jo és el que se va aprovar en un Ple Municipal, però ja estem acostumats a que no facen cas dels acords plenaris.
Altre tema és que per a fer un servei de PROJECTES PARTICIPATIUS (encara que ells ho fiquen tot en castellà) s’haja utilitzat un grup de Facebook creat per un regidor. Analitzem, un regidor d’un partit concret ha de ser qui gestiones un grup de participació del municipi que està baix el paraigües de l’Ajuntament? Crec que la resposta està clara NO. Però analitzem açò:
1.- és crea un sistema de participació ciutadana PROJECTES PARTICIPATIUS (que a priori és bona idea) i és vincula les propostes segons diu “una vegada incorporades les propostes dels ciutadans que milloren el projecte, et donarem dues opcions perquè votes la que més t’agrada …i aqueixa serà la proposta que es realitzarà, serà el teu projecte” a la votació ONLINE del projecte, imagine que passarà per una comissió, els partits podran alegar, estarà enm exposició pública, etc, etc, no? és a dir que la votació del Facebook no anirà a missa.
2.- és crea un sistema de Participació Ciutadana on la regidoria que ho crea és informàtica, i no Participació Ciutadana, o si m’apures un poc Descentralització. Açò crec que cau per el seu propi pes. No s’enten com tenint una redigoria a l’ús no siguen els seus tècnics ni lideren aquestes accions. I és més com pot ser que siga un regidor qui gestió cadascún dels “projectes participatius” eixe treball, per pura trasparència, no deuria de fer-ho un tècnic, amb un criteris tècnics? estan jugant els regidors a ser tècnics?
3.- perque no s’informa d’aquestes accions en la comissió de personal o és reuneix la comissió explicita de l’ordenança de serveis electrònics.
4.- perque des del 13 de juliol que presentarem les nostres propostes per registre d’entrada no s’han informat de res al respecte?
5.- Perqué Facebook? i si no estàs registrat a Facebook no pots participar, això és una discriminació clàssica i si observem la web de l’Ajuntament perque no és pot realitzar sobre ella tot aquest procés de participació, tecnológicament és pot realitzar.
6.- Organització del debat, de verés penseu que Facebook és ideal per a debatre alguna cosa? amb fils ordenats únicament per última actualització i sense poder buscar sobre els grups? la informació ha d’estar clara, l’estructura de la informació falla estrepitosament.
7.- Que és el més accesible de Facebook? Doncs el logo! Pareix que Zuckerberg és daltònic i està adaptat per a ell. La resta està a any llum de ser accesible i aquesta plataforma segueix sent difícil d’accedir per a persones amb discapacitat i usuàries de productes de suport. Pense que s’han de acomplir les lleis i si una d’elles diu que els serveis electrònics oferits pels Ajuntaments han de ser accesibles han de ser-ho (fàcil de llegir http://www.accesibilidadparatodos.com/normativa.html).
8.- i fique en dubte si acompleix la LOPD tot aquest tinglao (més info ací http://cuidatusdatos.com/infocumplirlopd.html)
Si, pense que açò és #matarMoscasACañonazos com ja s’ha fet en aquest Ajuntament amb altres grups de Facebook sobre tràfic.
Retroenllaç: Compromís acusen a Castelló de vendre com un assoliment participatiu “un simple grup de Facebook” – Compromís per Sagunt