#catalunya

S’imagineu una conversa en el Bar Manolo, allà per la capital del regne d’Espanya, un dies abans o després de que el Principat de Catalunya haja sigut secessionat de l’estat espanyol. S’imagineu una cosa com algú preguntant, “Però la nacionalitat espanyola no la perdrien els ciutadans de Catalunya” i algú contestant “Ah, no sé per què no la perdrien, i l’europea tampoc?”, i replicant “La llei diu que el ciutadà d’origen nascut a Espanya no perd la nacionalitat encara que residisca en un país estranger si manifesta la seua voluntat de conservar-la” i, un poquet perdut, “Doncs eeehh… i l’europea?”, contestant-li “L’europea la té perquè té la nacionalitat espanyola” i acabant, si aquesta és la conversa de Rajoy amb Alsina!, “Em sembla que estem entrant en una disquisició que no condueix a part alguna”. Si que condueix, trenca un dels arguments més importants dels unionistes la INFORMACIÓ.

S’imagineu una Catalunya independent o un procés per a poder votar per a ser-ho? Estic a favor de la independència dels pobles, clar que si, igual que estic a favor de qualsevol procediment administratiu com és el de segregació, ja que té una regulació com a tal.

El proper 27 de setembre és decidirà qui governa al Parlament de Catalunya, i si hi ha majoria açò podria fer que és declares la independència ja que no existeix una llei que ho prohibisca o que la regule. Molts parlen de la Constitució espanyola, la defensen, però no expliquen com en el 1978 varen votar en contra de la mateixa.

Teoritzem, imagineu que Catalunya s’independitza, que és forma un nou govern i una nova república, monarquia o sistema que és vullga ficar (s’imagineu a Luis Alfonso de Borbón de Rei, hi haurà de bollit!) tot estaria en català (com ara), tindrien una agència tributaria pròpia (com ara), tindrien un sentiment de poble i nació (com ara), tindrien una economia potent (com ara) però tots els impostos anirien a cobrir, pal·liar, ajudar als catalans i catalanes.

Això és el que passa i no debats estèrils de que si el Barça no podria jugar la Lliga Espanyola, el que em preocupa a mi és si Rajoy acceptarà als refugiats espanyols-catalans que demanan asil a Espanya, o farà com els de Siria?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *