circs

Incivil, groller, rude, ignorant.

Ésser vivent dotat de sensibilitat i moviment voluntari. Espectacle format per actuacions molt variades que intervenen pallassos, acròbates, feres ensinistrades, exercicis de màgia, etc. Allò especialment notable, digne d’atenció, que s’ofereix a la vista o a la contemplació intel·lectual. Relatiu o pertanyent a l’enteniment. Aptitud, facultat, d’entendre. Percebre amb la intel·ligència el sentit (d’alguna cosa), tenir la intel·ligència, una idea clara (d’alguna cosa).

Definicions, definicions, definicions, que fan del fet no menys important o valuós, o si. Si al propi ser li lleves la seua pròpia condició de sensibilitat. Facultat de sentir, de percebre pels sentits. O la seua condició voluntària. Que neix de la voluntat. I la transformes en ensinistrament per tot allò de real, de cru, de nú, de naturalitat, d’incertesa i de somnis.

Debat, consciència. Ideologia. Sistema d’idees econòmiques, polítiques o socials que configuren la visió de la realitat. Et fan estar en un lloc o en un altre. En un vaixell o en un altre. En un horitzó o en un altre. En un destí o en el lloc de partida.
Puc entendre als defensors dels animals i puc entendre als defensors dels animals. Un a favor de la seua exhibició pública i altres com a defensor de la vida digna dels mateixos. Estat dinàmic de la matèria organitzada, caracteritzat bàsicament pel fet de poder reproduir-se i per la capacitat d’adaptació i d’evolució davant els diferents canvis en el medi.

La tradició no pot ser l’escorça infinita. Llegat històric, reiterat o modificat, fet de trets formals, estilístics i temàtics. Capa externa dels òrgans. La tradició ens ha de servir per a poder aprendre, debatir, consensuar i ser humans. Animal, llevat de l’home. Discussió d’una qüestió entre dues o més persones de posicions contraposades, les quals es troben subjectes a les regles metòdiques d’intervenció i d’exposició de llurs arguments. Aprovar per consens.

Dir mal per tal de destruir la bona opinió que altres en tenen, de menysprear-ne la qualitat. Manera de jutjar sobre una qüestió, concepte que hom té d’una cosa qüestionable. Concepte que hom té d’una persona, manera com hom la jutja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *