barri

barrio

S’enrrecordeu d’una pel·licula de cinema espanyola anomenada Barri dirigida per Fernando León de Aranoa? La història contava que Javi, Manu i Rai eren amics i companys d’institut. Comparteixen els tres aqueixa edat en la qual ni s’és home ni s’és xiquet, en la qual es parla molt de xiques i molt poc amb elles. Comparteixen també la vida en el barri, la calor de l’estiu i un munt de problemes. El primer és el propi barri, un barri de grans blocs de cases socials, de rajola fosca i arquitectura impossible. Allí hi ha poques coses que fer, i a l’agost encara menys. El centre de la ciutat queda lluny i està malament comunicat, així que els tres amics passen la major part del temps en el barri. Diuen els informatius que són milions els habitants de la gran ciutat que en aqueixos dies es van a la costa. Als tres amics els agradaria estar entre aqueixos milions. Els aparadors de les agències de viatges s’omplen d’ofertes temptadores i de mulates de quatricomía. Els tres amics treuen el cap pertreuen el cap per ells com a finestres. Junts comproven el difícil que és eixir del barri i, en definitiva, el difícil que és créixer.

La nostra ciutat pareix eixe barri. On Javi, Manu i Rai s’identifiquen amb els que volen la segregació del Port, els que no la volen i els que creuen que tot això que s’esta fent no val per a res. Pense que la ciutadania ja esta farta de debats estèrils i de que no ens preocumem del que realment necessiten. Els debats que més es recorden al Ple de Sagunt son els plens em que es parlaven de denominacions de les parts de la nostra ciutat, denominacions internes més concret.

La nostra ciutat necessita d’acrod per a poder dur endavant tots els seus projectes i que la ciutat veja que hi ha un moviment. Com deien a Barrio, ja sabem que es dificil creixer i eixir del barri però tenim que afrontar els problemes i donar seguretat en un moment tan delicat com es aquest amb la crisis mundial i globalitzada que tenim que patir al llom totes i tots.

Necessitem accions directes. Necessitem recuperar els anys de debats estèrils per a poder començar amb la planificació de la nostra ciutat tant organitzativament a l’Ajuntament, les millores a la ciutat així com la creació d’un Pla Estratègic que ens pot dur a ser un referent dins de l’Arc Mediterrani.

Actuem, Actuem i Actuem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *