Sagunt i bici

STOP CO2

He llegit a la web www.consumer.es una comparativa entre les millor ciutats per a anar en bicicleta de l’estat espanyol.

L’estudi explicava com diversos experts en mobilitat urbana han pogut estudir les ciutats amb les millors condicions per als ciclistes.

En este llistat apareixen ciutats com Sevilla, Gasteiz, Barcelona… i no apareix, con és d’esperar, Sagunt.

Algú en este moment estarà pensant, com es pot comparar Sagunt en una capital de província o capital autonòmica? Doncs bé, no entrarem en eixes ciutats i ficarem la mira en Zarauz. Zarauz està la número 12 en este rànking, una ciutat de 22.000 habitants que en estiu es converteixen en 33.000 habitants, podem començar a fer comparacions amb aquesta ciutat del País Basc?

Partim de la base de que les avantatges de la bicicleta per al medi ambient o la qualitat de vida la converteixen en un mitjà de transport urbà ideal. Però per a poder fer-ho les ciutats i pobles han de fomentar el seu ús. Jo pense que es deu de contemplar tant potenciar l’ús de la bicicleta, adaptar la velocitat de les vies de la ciutat, cuidar la circulació, habilitar parking per a bicis així com la construcció d’un carril bici que abarque tot el municipi.

Hem de deixar d’utilitzar la bicicleta i altre mitjans de transport (per exemple els cotxes elèctrics) com a “markting polític” o relegant-ho a l’ús per al cap de setmana o simplement per als xiquets.

Sagunt està a anys llum d’aconseguir-ho però si comencem ja estarem cada vegada més aprop!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *